Psykiatrian erikoislääkäri, psykoterapeutti

Ikä: 62

1. Työttömyys, köyhyys, kurjistuminen ovat voitettavissa vain elinkykyisen elinkeinoelämän varassa. Ei Suomella, eikä Lahdella ole varaa todellisuuden unohtamiseen. Tavoitteena Lahdessa on oltava tuottoisa yritystoiminta, mikä generoi verotuloja ja taloudellista toimintaa, jotta kunnallisveroja voidaan alentaa ja infraa parantaa.

2. Lahti ei voi vaikuttaa maapallon ilmastoon mitenkään. Toisarvoisiin maailmanparannushankkeisiin ei ole varaa. Autoliikennettä ei saa vaikeuttaa, päin vastoin, elinkeinoelämälle se on kuin valtimo. Ylipäätään ihmisten ja tavaroiden liikkuminen tällaisessa maassa on elintärkeää. Kaikille autoille pääsy keskustaan, mutta tietysti julkinen liikenne kiihdyttää myös elinkeinoelämää, joten ilmaista joukkoliikennettä lahtelaisille on vakavasti harkittava.

3. Rahaa on käytettävä vain hankkeisiin, jotka kiihdyttävät taloudellista toimintaa, tai selvästi parantavat elämänlaatua. Kaikki mahdollinen on tehtävä huumeongelmien suitsimiseksi. Terveydenhuolto on tärkeämpi, kuin älypyörätie tai älytön ympäristöpääkaupngin titteli.

4. Ei ideologisia päätöksiä, ei kumpaankaan suuntaan. On selvitettävä, oli perusterveydenhuollon myyminen Mehiläisille ylipäätään laillinen päätös. Psykiatrinen hoito Lahdessa kärsii ankarasta resurssipulasta, ja on aina tarkkaan harkittava, mitä terveydenhuollossa kannattaa yksityistää, perusrakenteita ei.

5. Itse liikuntavammaisena pidän erittäin tärkeänä, että liikuntavammaisilla on helppo pääsy kaikkialle. Yksityisautoilun turha rajoittaminen sotii tätäkin vastaan.

6. Kaikki turha hallinto on karsittava. Ylipäätään pitää keskittyä lakisääteisiin tehtäviin, ei ylellisyyksiin.

7. Panostetaan tulevaisuuden teknologioihin, vetytalous ja modulaariset ydinvoimalat. Sellaisia sopii Lahteen ainakin viisi.